Werknemers met een kwetsbare positie kunnen u veel financieel voordeel opleveren. Of u hier recht op heeft, hoort u jaarlijks uiterlijk 15 maart van UWV. Zorg dat u geen voordeel misloopt: controleer vóór 1 mei of deze instantie in haar voorlopige berekening de juiste werknemers en bedragen in het vizier heeft.

De Wet tegemoetkoming loondomein (Wtl) voorziet in financieel voordeel bij ouderen, arbeidsgehandicapten en -beperkten, jongeren en werknemers met een laag inkomen. U dient hiervoor bij elk van deze doelgroepen aan specifieke voorwaarden te voldoen. In zijn voorlopige berekening geeft UWV aan voor welke werknemer(s) u volgens deze instantie recht heeft op een tegemoetkoming en welk voordeelbedrag hierbij hoort.

Goed en snel controleren
Het is belangrijk om deze informatie en berekeningen goed, maar vooral ook snel te controleren. Klopt er iets niet, dan ontvangt u mogelijk een te lage of zelfs helemaal geen tegemoetkoming. Tegelijkertijd krijgt u maar weinig tijd om correcties door te geven. Dit kan tot uiterlijk 1 mei 2019, daarna neemt UWV ze niet meer in behandeling.

Wtl-check: zo pakt u dat aan

Uiterlijk deze zomer zekerheid
Uiterlijk 31 juli 2019 ontvangt u van de Belastingdienst de definitieve berekening van de tegemoetkoming(en). Uitbetaling volgt binnen 6 weken na de beslissing.

Zeker weten dat u geen kansen mist?
Onze salarisadministratie ondersteunt u graag bij de controle Wtl.

 

Ga terug

Aanmelden Nieuwsbrief

Aanhef
Naam
Toestemming