Ondernemers en werknemers kunnen eenvoudiger een fiets, elektrische fiets of speed pedelec van de zaak gebruiken voor privédoeleinden. Er komt, net als voor (het privégebruik van) auto’s van de zaak, een forfaitaire bijtelling voor het privégebruik van de bedrijfsfiets.

Werknemers die een fiets van de zaak privé mogen gebruiken (bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen of het ophalen van de kinderen) of voor het woon-werkverkeer, krijgen te maken met de bijtelling. Dit betekent dat zij jaarlijks 7% van de waarde van de adviesprijs van de fiets bij hun inkomen moeten bijtellen.

Het kabinet wil het aantrekkelijker maken om met de fiets naar het werk te gaan omdat dit beter is voor het milieu. De nieuwe regels moeten ingaan op 1 januari 2020.

Voorbeeld
Daphne krijgt van haar werkgever een elektrische fiets ter waarde van € 2.000 in gebruik. Hiervoor bedraagt de jaarlijkse bijtelling € 140. Met haar inkomen van € 35.000 betekent dit dat ze op jaarbasis slechts € 59 aan belasting hoeft te betalen, dus minder dan € 5 per maand.

Ga terug

    Aanmelden Nieuwsbrief

    MevrouwHeer


    Door aanmelding op de nieuwsbrief stem ik ermee in akkoord te zijn met de voorwaarden en de privacyverklaring van Accountantskantoor de Lange
    Klik hier voor de privacyverklaring