Heeft u een eigen woning en wilt u wel energiebesparende maatregelen treffen, maar vindt u dat te kostbaar? Weet dan dat u subsidie kunt krijgen, waarmee u de kosten kunt beperken. Sinds 15 september 2016 kunnen particuliere woning- en appartementseigenaren en verenigingen van eigenaren namelijk subsidie aanvragen als zij energiebesparende maatregelen nemen voor bestaande koopwoningen. Neemt u ten minste twee energiebesparende maatregelen voor uw koopwoning, dan kan de “Subsidieregeling energiebesparing eigen huis” interessant voor u zijn.

Subsidiabele maatregelen

U komt in aanmerking voor deze subsidie als u ten minste twee van de hierna genoemde energiebesparende maatregelen neemt:

  • dakisolatie;
  • gevelisolatie;
  • spouwmuurisolatie;
  • vloer/bodemisolatie;
  • het aanbrengen van hoogrendementsglas.

Naast deze verplichte energiebesparende maatregelen, kunt u extra subsidie ontvangen op aanvullende maatregelen, zoals isolerende deuren en kozijnen. Als u uw hele huis voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, kunt u ook nog een bonus bovenop de subsidie ontvangen.

Subsidie aanvragen

Particuliere woningeigenaren kunnen subsidie aanvragen als zij eigenaar zijn van de woning en het huis tevens hun hoofdverblijf is, of dit wordt na de renovatie. Ook Verenigingen van Eigenaren, wooncoöperaties of woonverenigingen kunnen voor deze subsidie in aanmerking komen, mits zij beschikken over een geldige inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Bovendien kunt u subsidie ontvangen op maatwerkadvies en op het (laten) afsluiten van een energieprestatiegarantie. Dit laatste is een tegen betaling verzekerde garantie op een vooraf bepaalde hoeveelheid energiebesparing door de in de garantie genoemde energiebesparende en aanvullende energiebesparende maatregelen.

Het subsidiebedrag is afhankelijk van de energiebesparende maatregelen die u neemt. Aanvragen voor de “Subsidieregeling energiebesparing eigen huis” kunnen worden ingediend vanaf 15 september tot en met 1 maart 2017. Er is voor deze regeling in eerste instantie € 20,5 miljoen beschikbaar.

Op de website van RVO.nl kunt u de formulieren downloaden, invullen en insturen. Tevens treft u op deze site alle achtergrondinformatie aan over deze regeling.

 

Ga terug

Aanmelden Nieuwsbrief

Aanhef
Naam
Toestemming