Home 9 Duurzaamheid

Ons kantoor

Bij Accountantskantoor de Lange denken we met het hele team mee over duurzaamheid en wat we hiervoor kunnen doen.

Ook wij moeten ons steentje bijdragen aan een beter milieu. Duurzaamheid gaat immers veel verder dan minder reizen met de auto en minder apparaten gebruiken.

Hieronder staan een aantal zaken waar wij mee aan de slag zijn gegaan.

Digitalisering

We zijn hard bezig met digitalisering, bijvoorbeeld bij het ondertekenen van het jaarwerk. Sinds kort worden al onze stukken digitaal getekend. Dit scheelt erg veel papier. Daarbij worden al onze facturen al jaren digitaal verzonden.

Cartridges en toners inzamelen voor CliniClowns

Het is helaas voor ons nog onmogelijk om helemaal geen stukken te printen. Maar de cartridges en toners die wij hierbij verbruiken, gaan naar het goede doel!

Met de opbrengst van de ingeleverde cartridges steunen wij CliniClowns. De CliniClowns zijn er voor alle kinderen in het ziekenhuis die bang, onzeker, eenzaam of verdrietig zijn en de kracht van een lach hard nodig hebben. Hier dragen wij graag iets aan bij.

Compenseren van CO2 uitstoot

De CO2 die wij in 2023 hebben uitgestoot, hebben wij gecompenseerd!

Dit doen wij via Gold Standard mix projecten via Climate Neutral Group. Zij hebben namens Accountantskantoor de Lange diverse bomen geplant. Het aantal is gebaseerd op de grootte van onze uitstoot. Hiervoor hebben wij een certificaat ontvangen.

Klik op het logo om dit certificaat te openen.

Duurzame inzetbaarheid personeel

Bij ons op kantoor krijgen medewerkers standaard een ergonomische computermuis en een zit-sta-bureau. Ook adviseren we ze actief om ervoor te zorgen dat alles op de ergonomisch juiste manier gebruikt wordt.

Daarnaast houden we bij Accountantskantoor de Lange rekening met de thuissituatie. In overleg kan er bijvoorbeeld altijd geschoven worden met werkdagen etc.

Ook parttime werken is geen probleem. We vinden het daarbij erg belangrijk dat als collega’s vrij zijn, ze niet worden lastig gevallen met allerlei vragen. Vrij is vrij. Deze tijd heb je gewoon nodig om weer op te laden.

Thuiswerken

Deels thuiswerken is bij Accountantskantoor de Lange ook mogelijk. Het zorgt ervoor dat woon-werkverkeer wegvalt en in veel gevallen betekent dit dat de auto blijft staan.

Wel vinden we het heel belangrijk dat collega’s elkaar kennen en kunnen ondersteunen. Daarom kiezen we er niet voor om medewerkers elke werkdag thuis te laten werken.

Mobiliteit

Naar kantoor fietsen is beter dan met de auto komen. Wij stimuleren dit doordat er een fiets via kantoor aangeschaft kan worden.

Is er toch een auto nodig? Dan kiezen we het liefst voor een elektrische of hybride leaseauto. De laadmogelijkheden heeft ons kantoor al!

Ondersteuning klanten

Vanaf 1 januari 2023 heeft de Rijksoverheid verplicht dat ieder kantoorgebouw moet beschikken over minimaal energielabel C. Tegen 2050 moet de Nederlandse economie zelfs volledig circulair zijn. Dit is nogal een overgang en vereist echt wel wat aanpassingen.

We helpen onze klanten door mee te denken met de mogelijkheden rondom duurzaamheid. Accountantskantoor de Lange is dus niet alleen sparringspartner voor de financiële kant van je onderneming. Wij doen ook dat stapje extra.

Verduurzaming van het pand

De werkplekken verwarmen we door middel van voetenwarmers, bureauwarmers onder het bureau en bureaubladen met infrarood. Zo kan iedereen de temperatuur zelf regelen. Ook kunnen de airco’s naast koelen ook verwarmen. Dit alles zorgt voor een lager gasverbruik.

Daarnaast zijn we nog aan het kijken wat er mogelijk is met zonnepanelen, glasfolie of dubbelglas. Door ons karakteristieke pand is het lastig om dit op een goede manier te doen. Maar komend jaar staat dit hoog op onze prioriteitenlijst.

Duurzame inkoop

Onze koffie kopen wij in bij de hoofdsponsor van een koffieproject in Oeganda dat opgezet is door de Uganda Child Care Foundation (UCCF).  Middels dit project worden ruim duizend koffieboeren en hun gezinnen geholpen aan een veiliger thuis en een betere financiële situatie.

Uiteraard kopen wij het ook tegen een Fairtrade prijs in.

Afvalscheiding

Het afval scheiden we in drie categorieën: papier, restafval en plastic. Ook zamelen wij de lege batterijen en cartridges los in.

Overigens wordt het gebruikte papier met vertrouwelijke informatie ook apart verzameld. Om de week wordt dit opgehaald en voor de deur vernietigd.

In januari bieden wij onze klanten zelfs aan om hun vertrouwelijke stukken bij ons te laten vernietigen. Al deze stukjes papier worden uiteindelijk weer gebruikt om keukenpapier van te maken.

 

 

Wat vinden onze klanten van ons?

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen wat betreft duurzaamheid? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact
op voor vragen over duurzaamheid