Home 9 Bedrijfsovername

Bedrijfsovername

Wil je een bedrijf kopen of verkopen? Of er is sprake van bedrijfsopvolging? Dan is het heel zinvol om daar begeleiding bij te zoeken. Want waar begin je?

Het is een ingewikkeld proces, waar veel bij komt kijken. Vanuit onze ervaring en expertise zijn we voor jou de ideale partij om dit traject in goede banen te leiden.

Externe partij

Wanneer je een onderneming wilt kopen – bijvoorbeeld om sneller te kunnen groeien – dan moet je eerst op zoek gaan naar mogelijk geschikte kandidaten. Ditzelfde geldt natuurlijk ook als je jouw onderneming wilt verkopen.

Zodra je een goede partij gevonden hebt, is het belangrijk om van die onderneming gegevens te verzamelen, zoals de waarde, de marktpositie, boekenonderzoek, enzovoorts. Komt er een serieuze kandidaat uit voort? Dan volgen er onderhandelingsgesprekken.

Vervolgens moet er misschien een financiering geregeld worden en bij een daadwerkelijke overname een notariële akte. Wij ondersteunen je met al deze stappen.

Familiebedrijf

Het kan ook zijn dat je jarenlang aan je bedrijf hebt gewerkt en dat je het voortbestaan wilt waarborgen. Bijvoorbeeld doordat een van je kinderen het bedrijf wil overnemen.

Dan wil je misschien een deel schenken, maar je wilt het ook eerlijk regelen. Zeker als je nog meer kinderen hebt die niet bij deze overname betrokken zijn. Binnen de familie kan zo’n overnametraject veel spanning en emoties geven.

Juist daarom is het prettig om al in een vroeg stadium open gesprekken te voeren, duidelijke afspraken te maken en die vast te leggen. Je wilt tenslotte dat alle betrokkenen straks tevreden zijn met het resultaat. Als neutrale partij kunnen wij jullie helpen om dit goed te regelen.

Sparringpartner

Elke bedrijfsovername is een grote stap. En bij zo’n grote stap zijn goede advisering en financiële begeleiding van cruciaal belang. We staan hierbij graag aan je zijde en adviseren en ondersteunen je waar dat nodig is.

In het hele traject zijn we jouw sparringpartner en kun je vele zaken aan ons overlaten. Denk aan:

  • het begeleiden of voeren van onderhandelingsgesprekken
  • het opstellen van een exploitatiebegroting en een liquiditeitsprognose
  • het opstellen van een financieringsplan
  • het begeleiden van kredietaanvragen
  • het controleren van (notariële) aktes
  • het berekenen van de waarde van het bedrijf
  • het adviseren over alle fiscale aspecten

Wat vinden onze klanten van ons?

Als je begeleiding zoekt bij een traject met veel impact – en dat ís een bedrijfsovername – ga je niet met de eerste de beste in zee. Je wilt een partij inschakelen waar je je goed bij voelt, die je 100% vertrouwt, goed adviseert en financieel begeleidt.

Wij willen graag die betrokken partij voor jou zijn. Plan daarom gerust vrijblijvend een oriënterend gesprek met ons in. In dit gesprek maken we kennis met elkaar en kunnen we samen bekijken of, en zo ja, wat wij voor jou kunnen betekenen. 

Neem vrijblijvend contact op voor vragen over een bedrijfsovername