Home 9 Fiscaal nieuws 9 Belastingmaatregelen coronacrisis verlengd tot 1 april 2021

Belastingmaatregelen coronacrisis verlengd tot 1 april 2021

door | dec 17, 2020

Vanwege de aanhoudende financiële effecten van de coronacrisis besloot het kabinet deze week een aantal fiscale maatregelen te verlengen tot 1 april 2021.

Bijzonder uitstel van betaling
De meest in het oog springende fiscale crisismaatregel is uiteraard het bijzonder uitstel van betaling. Aanvragen of verlengen kan nu tot 1 april 2021. Daarmee vervalt de eerdere deadline van 1 januari 2021. Heeft u eerder al verlenging van het bijzonder uitstel aangevraagd en gekregen tot 1 januari 2021? Dan hoeft u niets te doen en geldt het bijzonder uitstel automatisch tot 1 april 2021.

Verlengen bijzonder uitstel
Heeft u eerder bijzonder uitstel van 3 maanden aangevraagd maar dit loopt af voor 1 januari 2021? Dan heeft u nu tot 1 april 2021 de tijd om het te verlengen. Dat gaat makkelijk en snel met een online formulier. Kiest u ervoor om het bijzonder uitstel van 3 maanden niet te verlengen? Dan verwacht de Belastingdienst dat u na de laatste dag van het bijzonder uitstel de belasting weer op tijd betaalt.

Aanvragen bijzonder uitstel
Bent u recent in financiële problemen gekomen door de coronacrisis? Tot 1 april 2021 kunt u voor de eerste keer bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Dit doet u binnen enkele minuten met een online formulier.

Ruimhartige betalingsregeling van 36 maanden
In de periode waarin u bijzonder uitstel van betaling heeft bouwt u een belastingschuld op waarvoor de fiscus een betalingsregeling aanbiedt. U krijgt van 1 juli 2021 tot 1 juli 2024 de tijd om de belastingschuld af te lossen. U betaalt dan 36 maanden lang elke maand een vast bedrag.

Heeft u verlenging van het bijzonder uitstel? Dan hoeft u tot 1 april 2021 de belastingen waarvoor bijzonder uitstel geldt nog niet te betalen. Deze belastingen vallen ook automatisch onder de betalingsregeling van 36 maanden.

Geen brief in december voor ondernemers met bijzonder uitstel
Eerder heeft de Belastingdienst toegezegd dat iedereen die gebruikmaakt van het bijzonder uitstel in december een brief ontvangt. Door de nieuwe aanpassingen in de regeling zal de fiscus deze brief niet versturen. Nu de regeling voor bijzonder uitstel langer loopt kan de Belastingdienst ook pas na 1 april 2021 informeren over de hoogte van de belastingschuld die onder de betalingsregeling van 36 maanden valt.

Meer informatie?
Meer informatie over het aanvragen of verlengen van bijzonder uitstel vanwege de coronacrisis vindt u op de website van de Belastingdienst (klik hier). Heeft u hulp nodig bij uw aanvraag? Wij helpen u graag verder.

Deel het bericht via

Laatste nieuws

FiscKwartaal(tje)-2

Het FiscKwartaal(tje) van mei 2023 is een handige nieuwsbrief met tips en actiepunten.

Regeling piekarbeid

Voor de sectoren Glastuinbouw en Open Teelten bestaat een regeling voor kortdurende arbeid: de regeling piekarbeid.

Regeling tegemoetkoming energiekosten (TEK)

De TEK compenseert een deel van de gestegen energiekosten van energie-intensieve mkb-ondernemingen. Op 21 maart 2023 is het aanvraagloket voor deze tegemoetkoming geopend.

FiscKwartaal(tje)-1

Deze nieuwsbrief met handige tips en actiepunten bevat fiscale, juridische en financiële actualiteiten.

Bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking 2023?

Traditiegetrouw ontvangt u deze maand weer de jaarlijkse WOZ-beschikking. Hierin staat de WOZ-waarde van uw woning vermeld op de peildatum 1 januari 2022. Op basis van deze WOZ-waarde stelt de gemeente uw aanslag voor de onroerendezaakbelastingen voor dit jaar vast. U kunt hier bezwaar tegen maken.

In 2023 kunt u willekeurig afschrijven

In 2023 mag op nieuwe aangewezen bedrijfsmiddelen maximaal 50% van de aanschaffings- of voortbrengingskosten willekeurig worden afgeschreven ten laste van de winst.

Heeft u hulp nodig? Wij staan voor u klaar.

Laatste nieuws

FiscKwartaal(tje)-2

Het FiscKwartaal(tje) van mei 2023 is een handige nieuwsbrief met tips en actiepunten.

Regeling piekarbeid

Voor de sectoren Glastuinbouw en Open Teelten bestaat een regeling voor kortdurende arbeid: de regeling piekarbeid.

Regeling tegemoetkoming energiekosten (TEK)

De TEK compenseert een deel van de gestegen energiekosten van energie-intensieve mkb-ondernemingen. Op 21 maart 2023 is het aanvraagloket voor deze tegemoetkoming geopend.

FiscKwartaal(tje)-1

Deze nieuwsbrief met handige tips en actiepunten bevat fiscale, juridische en financiële actualiteiten.

Bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking 2023?

Traditiegetrouw ontvangt u deze maand weer de jaarlijkse WOZ-beschikking. Hierin staat de WOZ-waarde van uw woning vermeld op de peildatum 1 januari 2022. Op basis van deze WOZ-waarde stelt de gemeente uw aanslag voor de onroerendezaakbelastingen voor dit jaar vast. U kunt hier bezwaar tegen maken.

In 2023 kunt u willekeurig afschrijven

In 2023 mag op nieuwe aangewezen bedrijfsmiddelen maximaal 50% van de aanschaffings- of voortbrengingskosten willekeurig worden afgeschreven ten laste van de winst.

Heeft u hulp nodig bij …… ? Wij staan voor u klaar.