Home 9 Fiscaal nieuws 9 Belastingmaatregelen coronacrisis verlengd tot 1 april 2021

Belastingmaatregelen coronacrisis verlengd tot 1 april 2021

door | dec 17, 2020

Vanwege de aanhoudende financiële effecten van de coronacrisis besloot het kabinet deze week een aantal fiscale maatregelen te verlengen tot 1 april 2021.

Bijzonder uitstel van betaling
De meest in het oog springende fiscale crisismaatregel is uiteraard het bijzonder uitstel van betaling. Aanvragen of verlengen kan nu tot 1 april 2021. Daarmee vervalt de eerdere deadline van 1 januari 2021. Heeft u eerder al verlenging van het bijzonder uitstel aangevraagd en gekregen tot 1 januari 2021? Dan hoeft u niets te doen en geldt het bijzonder uitstel automatisch tot 1 april 2021.

Verlengen bijzonder uitstel
Heeft u eerder bijzonder uitstel van 3 maanden aangevraagd maar dit loopt af voor 1 januari 2021? Dan heeft u nu tot 1 april 2021 de tijd om het te verlengen. Dat gaat makkelijk en snel met een online formulier. Kiest u ervoor om het bijzonder uitstel van 3 maanden niet te verlengen? Dan verwacht de Belastingdienst dat u na de laatste dag van het bijzonder uitstel de belasting weer op tijd betaalt.

Aanvragen bijzonder uitstel
Bent u recent in financiële problemen gekomen door de coronacrisis? Tot 1 april 2021 kunt u voor de eerste keer bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Dit doet u binnen enkele minuten met een online formulier.

Ruimhartige betalingsregeling van 36 maanden
In de periode waarin u bijzonder uitstel van betaling heeft bouwt u een belastingschuld op waarvoor de fiscus een betalingsregeling aanbiedt. U krijgt van 1 juli 2021 tot 1 juli 2024 de tijd om de belastingschuld af te lossen. U betaalt dan 36 maanden lang elke maand een vast bedrag.

Heeft u verlenging van het bijzonder uitstel? Dan hoeft u tot 1 april 2021 de belastingen waarvoor bijzonder uitstel geldt nog niet te betalen. Deze belastingen vallen ook automatisch onder de betalingsregeling van 36 maanden.

Geen brief in december voor ondernemers met bijzonder uitstel
Eerder heeft de Belastingdienst toegezegd dat iedereen die gebruikmaakt van het bijzonder uitstel in december een brief ontvangt. Door de nieuwe aanpassingen in de regeling zal de fiscus deze brief niet versturen. Nu de regeling voor bijzonder uitstel langer loopt kan de Belastingdienst ook pas na 1 april 2021 informeren over de hoogte van de belastingschuld die onder de betalingsregeling van 36 maanden valt.

Meer informatie?
Meer informatie over het aanvragen of verlengen van bijzonder uitstel vanwege de coronacrisis vindt u op de website van de Belastingdienst (klik hier). Heeft u hulp nodig bij uw aanvraag? Wij helpen u graag verder.

Deel het bericht via

Laatste nieuws

Fisckwartaal(tje) 2024 – nr. 2

Dit is het Fisckwartaal(tje) van mei 2024. Deze nieuwsbrief met handige tips en actiepunten bevat fiscale, juridische en financiële actualiteiten.

Werken met zzp’ers

Als u werkt met zzp’ers, loopt u mogelijk het risico dat achteraf blijkt dat er toch sprake is geweest van een arbeidsovereenkomst.

Toekomst bedrijfsopvolgingsregelingen

Bent u voornemens uw bedrijf over te dragen aan de volgende generatie? In dat geval kunt u mogelijk gebruikmaken van de volgende fiscaalvriendelijke regelingen:
– de bedrijfsopvolgingsregeling voor de schenk- en erfbelasting (‘BOR’) en
– de doorschuifregeling voor de inkomstenbelasting (‘DSR’).

Beide regelingen wijzigen de komende jaren.

Bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking 2024

U ontvangt deze maand de WOZ-beschikking. Hierin staat de WOZ-waarde van uw woning vermeld op peildatum 1 januari 2023. Het is van groot belang om de WOZ-beschikking goed te (laten) controleren.

Minimumloon gewijzigd in Minimumuurloon!

Het wettelijk minimumloon is sinds 1 januari 2024 vervangen door het wettelijk minimumuurloon. Hierdoor krijgt iedere werknemer van 21 jaar en ouder hetzelfde minimumuurloon ongeacht de arbeidsduur die in de organisatie geldt. Wat dit precies inhoudt en welke gevolgen dit heeft voor u als werkgever, leest u hierna.

Heeft u hulp nodig? Wij staan voor u klaar.

Laatste nieuws

Fisckwartaal(tje) 2024 – nr. 2

Dit is het Fisckwartaal(tje) van mei 2024. Deze nieuwsbrief met handige tips en actiepunten bevat fiscale, juridische en financiële actualiteiten.

Werken met zzp’ers

Als u werkt met zzp’ers, loopt u mogelijk het risico dat achteraf blijkt dat er toch sprake is geweest van een arbeidsovereenkomst.

Toekomst bedrijfsopvolgingsregelingen

Bent u voornemens uw bedrijf over te dragen aan de volgende generatie? In dat geval kunt u mogelijk gebruikmaken van de volgende fiscaalvriendelijke regelingen:
– de bedrijfsopvolgingsregeling voor de schenk- en erfbelasting (‘BOR’) en
– de doorschuifregeling voor de inkomstenbelasting (‘DSR’).

Beide regelingen wijzigen de komende jaren.

Bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking 2024

U ontvangt deze maand de WOZ-beschikking. Hierin staat de WOZ-waarde van uw woning vermeld op peildatum 1 januari 2023. Het is van groot belang om de WOZ-beschikking goed te (laten) controleren.

Minimumloon gewijzigd in Minimumuurloon!

Het wettelijk minimumloon is sinds 1 januari 2024 vervangen door het wettelijk minimumuurloon. Hierdoor krijgt iedere werknemer van 21 jaar en ouder hetzelfde minimumuurloon ongeacht de arbeidsduur die in de organisatie geldt. Wat dit precies inhoudt en welke gevolgen dit heeft voor u als werkgever, leest u hierna.

Heeft u hulp nodig bij …… ? Wij staan voor u klaar.