Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de Subsidieregeling elektrische personenauto’s particulieren gepubliceerd. Het doel van deze al aangekondigde nieuwe regeling is het stimuleren van de aanschaf en lease van volledig elektrische personenauto’s in de kleinere en compacte middenklasse door particulieren, om zo de emissie van CO2 te verminderen.

Aanvragen kunnen worden ingediend door natuurlijke personen met een woonadres in Nederland. Gedurende de looptijd van de regeling kan een aanvrager slechts eenmaal in aanmerking komen voor subsidie.

Op basis van de regeling kan subsidie worden aangevraagd voor:

 • de aanschaf van een nieuwe elektrische personenauto;
 • de aanschaf van een gebruikte elektrische personenauto;
 • de lease van een nieuwe elektrische personenauto;
 • de lease van een gebruikte elektrische personenauto.

De personenauto moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • het betreft een 100% elektrische personenauto met een actieradius van minimaal 120 km;
 • de catalogusprijs (oorspronkelijke nieuwprijs) is niet lager dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000;
 • de auto is als elektrische personenauto geproduceerd en mag niet zijn omgebouwd tot elektrische auto.

Voor 2020 en 2021 bedraagt de subsidie € 2.000 voor een gebruikte elektrische personenauto koop of private lease en € 4.000 voor een nieuwe elektrische personenauto koop of private lease.

Aanvragen voor de aanschaf of lease van een nieuwe of gebruikte elektrische personenauto kunnen worden ingediend vanaf 1 juli 2020. Subsidie wordt verstrekt op volgorde van ontvangst van de aanvragen.

Meer informatie over deze subsidieregeling vindt u op https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/subsidieregeling-elektrische-personenauto-particulieren-sepp.

 

Ga terug

  Aanmelden Nieuwsbrief

  MevrouwHeer


  Door aanmelding op de nieuwsbrief stem ik ermee in akkoord te zijn met de voorwaarden en de privacyverklaring van Accountantskantoor de Lange
  Klik hier voor de privacyverklaring