Biedt u als werkgever een praktijkleerplaats aan? Dan is de subsidieregeling Praktijkleren mogelijk interessant voor u. De subsidie is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten voor de begeleiding van een leerling, deelnemer, student of promovendus.

Subsidieregeling Praktijkleren
De overheid wil ondernemers stimuleren te investeren in het opleiden van toekomstig beroepspersoneel. De subsidieregeling Praktijkleren compenseert ondernemers gedeeltelijk voor de tijd die zij extra nodig hebben om de leerling-werknemers goed te begeleiden. De hoogte van de vergoeding hangt af van het aantal weken dat een leerling op het bedrijf werkte.

Omdat het bij de subsidieregeling Praktijkleren gaat om schoolgaande leerlingen, wordt de subsidie verkregen per schooljaar. Leerlingen die een (bbl-)traject volgen, waarbij ze 4 dagen in de week stage lopen en 1 dag in de week naar school gaan, komen hiervoor doorgaans in aanmerking. Ook bedrijven die leerlingen begeleiden die een duale hbo- of technische wo-opleiding volgen, komen in sommige gevallen in aanmerking voor de tegemoetkoming van € 2.700.

Aanvragen subsidie voor praktijkleren schooljaar 2019-2020
Ook voor het huidige schooljaar kunt u de extra kosten die u maakt voor de begeleiding van een stagiair deels vergoed krijgen. Van 1 juli tot en met 16 september 2020 kunt u uw subsidieaanvraag indienen voor de begeleidingsperiode augustus 2019 ‑ juli 2020.

Let op: heeft u door de coronacrisis de begeleiding van uw leerling-werknemers eerder moeten stopzetten? De overheid is coulant en heeft besloten dat u de periode van 16 maart tot en met 28 april 2020 mag meenemen als begeleidingsweken.

Komt u in aanmerking voor subsidie?
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor subsidie voor praktijkleren? Neem dan contact met ons op of kijk voor meer informatie op https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidieregeling-praktijkleren.

 

Ga terug

    Aanmelden Nieuwsbrief

    MevrouwHeer


    Door aanmelding op de nieuwsbrief stem ik ermee in akkoord te zijn met de voorwaarden en de privacyverklaring van Accountantskantoor de Lange
    Klik hier voor de privacyverklaring