U kunt eenmalig een NOW-aanvraag doen over een periode van 3 maanden. Het is daarom van belang om vooraf te bedenken welke maanden (referte omzetperiode) voor u het meest zinvol zijn. U doet er verstandig aan om die referteperiode te kiezen waarin de grootste omzetdaling te verwachten valt.

Er zijn 3 referte omzetperioden in 2020 mogelijk:

  • maart-april-mei
  • april-mei-juni
  • mei-juni-juli.

Voor de eerste periode kunt u de maand maart al nauwkeurig inschatten, maar voor de rest van de maanden blijft dat wellicht nog onduidelijk. Voor sommige bedrijven was maart 2020 nog wel een goede maand, maar hebben zij meer last van een na-ijleffect in de omzet door het coronavirus. Achteraf moet de daadwerkelijke omzet over de gekozen referteperiode opgegeven worden.

Als u nét de verkeerde referteperiode heeft gekozen, kan het voorkomen dat u subsidie moet terugbetalen. Denk dus goed na over de timing van de aanvraag.

Wanneer u twijfelt of de omzet nog verder gaat dalen in de komende maanden, dan is het wellicht beter om zelfs nog even te wachten met een aanvraag. Indien u ervoor kiest om te wachten met uw aanvraag, houdt u er dan rekening mee dat u ook langer moet wachten op uw voorschot.

De betaling van het voorschot vindt plaats in 3 termijnen. UWV streeft ernaar om binnen 2 à 4 weken na aanvraag de eerste termijn van het voorschot te betalen.

U kunt tot uiterlijk 31 mei 2020 een aanvraag voor het noodfonds bij UWV indienen.

 

Ga terug

Aanmelden Nieuwsbrief

Aanhef
Naam
Toestemming