Home 9 Fiscaal nieuws 9 Loket NOW 6 is open, wat verandert er en wat blijft hetzelfde?

Loket NOW 6 is open, wat verandert er en wat blijft hetzelfde?

door | jul 29, 2021

Werkgevers die een aanvraag willen doen voor de 6de periode van de NOW kunnen vanaf maandag 26 juli 2021 terecht bij UWV. Werkgevers kunnen een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen voor de maanden juli t/m september 2021. Het loket blijft open tot en met donderdag 30 september 2021. Ook nu staat de regeling weer open voor werkgevers met een minimaal omzetverlies van 20%.

Belangrijke aanpassing
NOW 6 kent een belangrijke aanpassing ten opzichte van de eerdere aanvraagperiodes: het maximale op te geven omzetverlies voor de berekening van de tegemoetkoming voor de 6de aanvraagperiode is begrensd op 80%. Ook als een bedrijf verwacht meer dan 80% omzetverlies te lijden of als er daadwerkelijk meer dan 80% omzetverlies geleden is, mag een bedrijf bij de aanvraag van de 6de periode NOW maximaal 80% omzetverlies opvoeren. Zowel het voorschot als de uiteindelijke berekening van de tegemoetkoming gaan uit van maximaal 80% omzetverlies.

Het vergoedingspercentage blijft 85% van de loonsom van februari 2021. Hierbij wordt 40% opgeteld om extra kosten te compenseren. Vervolgens wordt dat bedrag vermenigvuldigd met het percentage (maximaal 80%) van het verwachte omzetverlies. Voor bedrijven met een omzetverliespercentage tussen de 20% en 80% verandert er dan ook niets ten opzichte van de eerdere NOW-regelingen.

Referentiemaand
Ten opzichte van de 5de periode NOW is ook de referentiemaand gewijzigd. Dat is nu februari 2021 ten opzichte van juni 2020 voor de 5de periode NOW. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80%. Het voorschot wordt betaald in 3 termijnen. Vanaf uiterlijk 1 juni 2022 kunnen werkgevers een aanvraag indienen voor de definitieve berekening. Hierin wordt op basis van de loonkosten en het daadwerkelijke omzetverlies over de aangevraagde periode het definitieve bedrag berekend waar de werkgever recht op heeft. De definitieve berekening kan leiden tot een nabetaling of een (gedeeltelijke) terugbetaling.

Alle informatie over de 6de periode NOW is ook te vinden op de website van UWV. Heeft u meer informatie nodig of hulp bij uw aanvraag? Wij helpen u graag verder.

Deel het bericht via

Laatste nieuws

Fisckwartaal(tje) 2024 – nr. 2

Dit is het Fisckwartaal(tje) van mei 2024. Deze nieuwsbrief met handige tips en actiepunten bevat fiscale, juridische en financiële actualiteiten.

Werken met zzp’ers

Als u werkt met zzp’ers, loopt u mogelijk het risico dat achteraf blijkt dat er toch sprake is geweest van een arbeidsovereenkomst.

Toekomst bedrijfsopvolgingsregelingen

Bent u voornemens uw bedrijf over te dragen aan de volgende generatie? In dat geval kunt u mogelijk gebruikmaken van de volgende fiscaalvriendelijke regelingen:
– de bedrijfsopvolgingsregeling voor de schenk- en erfbelasting (‘BOR’) en
– de doorschuifregeling voor de inkomstenbelasting (‘DSR’).

Beide regelingen wijzigen de komende jaren.

Bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking 2024

U ontvangt deze maand de WOZ-beschikking. Hierin staat de WOZ-waarde van uw woning vermeld op peildatum 1 januari 2023. Het is van groot belang om de WOZ-beschikking goed te (laten) controleren.

Minimumloon gewijzigd in Minimumuurloon!

Het wettelijk minimumloon is sinds 1 januari 2024 vervangen door het wettelijk minimumuurloon. Hierdoor krijgt iedere werknemer van 21 jaar en ouder hetzelfde minimumuurloon ongeacht de arbeidsduur die in de organisatie geldt. Wat dit precies inhoudt en welke gevolgen dit heeft voor u als werkgever, leest u hierna.

Heeft u hulp nodig? Wij staan voor u klaar.

Laatste nieuws

Fisckwartaal(tje) 2024 – nr. 2

Dit is het Fisckwartaal(tje) van mei 2024. Deze nieuwsbrief met handige tips en actiepunten bevat fiscale, juridische en financiële actualiteiten.

Werken met zzp’ers

Als u werkt met zzp’ers, loopt u mogelijk het risico dat achteraf blijkt dat er toch sprake is geweest van een arbeidsovereenkomst.

Toekomst bedrijfsopvolgingsregelingen

Bent u voornemens uw bedrijf over te dragen aan de volgende generatie? In dat geval kunt u mogelijk gebruikmaken van de volgende fiscaalvriendelijke regelingen:
– de bedrijfsopvolgingsregeling voor de schenk- en erfbelasting (‘BOR’) en
– de doorschuifregeling voor de inkomstenbelasting (‘DSR’).

Beide regelingen wijzigen de komende jaren.

Bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking 2024

U ontvangt deze maand de WOZ-beschikking. Hierin staat de WOZ-waarde van uw woning vermeld op peildatum 1 januari 2023. Het is van groot belang om de WOZ-beschikking goed te (laten) controleren.

Minimumloon gewijzigd in Minimumuurloon!

Het wettelijk minimumloon is sinds 1 januari 2024 vervangen door het wettelijk minimumuurloon. Hierdoor krijgt iedere werknemer van 21 jaar en ouder hetzelfde minimumuurloon ongeacht de arbeidsduur die in de organisatie geldt. Wat dit precies inhoudt en welke gevolgen dit heeft voor u als werkgever, leest u hierna.

Heeft u hulp nodig bij …… ? Wij staan voor u klaar.